recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bittere salade met peer, druiven en kaas

Nagerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - blauwader kaas (100 g)
  • - roodkorst kaas (100 g)
  • - witschimmel kaas (100 g)
  • - walnootolie (1 eetlepel)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - rucola (85 g)
  • - rode druiven (250 g)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - stevige handpeer (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met crackers.
  • 2 Voorbereiding: Schil de stevige handpeer; Verdeel de witschimmel kaas over het aantal personen; Verdeel de roodkorst kaas over het aantal personen; Verdeel de blauwader kaas over het aantal personen.
  • 3 Verwijder het klokhuis uit de peer, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • 4 Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
  • 5 Leg een berg rucola op de borden en verdeel de plakjes peer en druiven erover.
  • 6 Druppel de azijn en olie erover en leg de plakjes kaas ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.