recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Blåbärspaj – warme bosbessentaartjes

Bijgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - geklopte slagroom of ijs
  • - suiker (40 gram)
  • - bosbessen (350 gram)
  • - water (2 eetlepels)
  • - boter (150 gram)
  • - bakpoeder (0.5 theelepel)
  • - suiker (75 gram)
  • - bloem (175 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de bloem, suiker en het bakpoeder in een kom.
  • 2 Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit bij het bloemmengsel.
  • 3 Voeg ook het water er bij.
  • 4 Kneed het deeg snel door elkaar.
  • 5 Vorm er een bal van, pak die in met plastic folie en leg het deeg ongeveer 15 minuten in de koeling.
  • 6 Vet ondertussen de 4 vormpjes in met wat boter.
  • 7 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 8 Verdeel het deeg in tweeën.
  • 9 Neem 1 helft en verdeel die in vieren.
  • 10 Druk een portie in elk vormpje, zet de vormpjes in de oven en bak ongeveer 8 minuten in de oven.
  • 11 Haal de vormpjes uit de oven en vul ze met de bosbessen en verdeel de suiker erover.
  • 12 Rol de rest van het deeg uit en snijd er gelijke reepjes van en bedek hiermee de bessen.
  • 13 Wilt u meer een kruimelige bovenkant, verdeel dan het deeg kruimelig over de bessen.
  • 14 Bak ongeveer 20 minuten op 175°C.
  • 15 Serveer direct met slagroom of ijs.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.