recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bladerdeeg kerstster met ham en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes (125 gram)
  • - achterham (200 gram)
  • - geraspte kaas (150 gram)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - eieren (2 )
  • - roomboterbladerdeeg (1 pakje)
  • - broccoli roosjes (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de bladerdeeg ontdooien.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Snijd de broccoliroosjes eventueel iets kleiner en kook de roosjes in ruim water met wat zout in 4 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier negentiende deel van het deeg in een vierkant van 3 x 3 plakjes op.
  • 6 De plakjes mogen elkaar iets over lappen.
  • 7 Druk de naden dicht.
  • 8 Snijd met een mes een grote kerstster uit het deeg.
  • 9 Snijd dan het laatste deeglapje en de restjes deeg in repen van 1 cm.
  • 10 Leg deze repen rondom op de randjes van de kerstster.
  • 11 Klop de eieren los met de crème fraîche en de helft van de kaas.
  • 12 Strijk dit uit over de kerstster, maar blijf wel binnen de rand.
  • 13 Versier de ster met roosjes broccoli, kerstballen van tomaten en slingers van ham.
  • 14 Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de kerstster in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.