recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bladerdeeghapje met tomaat

Bijgerecht
10 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - tomaten (5 grote)
  • - groene pesto- of zongedroogde tomaten-tapenade (5 eetlepels)
  • - diepvries (roomboter) bladerdeeg (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C (hete luchtstand!).
  • 2 Snijd de tomaten in vier dikke plakken.
  • 3 Ontdooi het bladerdeeg.
  • 4 Hak ondertussen de verse oregano fijn.
  • 5 Snijd de plakjes deeg elk in vier vierkantjes en bestrijk ze met tapenade of pesto.
  • 6 Leg de plakjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 7 Leg op elk plakje een plak tomaat.
  • 8 Strooi er wat oregano en versgemalen peper over en druppel er wat olijfolie over.
  • 9 Bak de bladerdeeghapjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Serveer ze lauwwarm of koud.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.