recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bladerdeegpakketjes met vlees

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bladerdeeg (8 plakjes)
  • - nootmuskaat
  • - zwarte olijven (8 stuks)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - vleesbouillon (2 dl)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - ui (1 stuks)
  • - rundergehakt (250 g)
  • - chorizo (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een frisse salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de chorizo in stukjes; Snipper de ui; Hak de peterselie fijn; Hak de zwarte olijven fijn; Ontdooi het bladerdeeg.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Bak de chorizoblokjes met het gehakt en de ui in 4-5 min al omscheppend rul en bruin.
  • 5 Roer de bloem erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 6 Voeg de bouillon toe en verwarm het geheel al roerende tot een dik gebonden saus.
  • 7 Voeg de peterselie, olijven en zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • 8 Leg 4 plakjes bladerdeeg op een ingevette bakplaat, schep het gehakt erop en leg de andere plakjes deeg erop.
  • 9 Maak de deegranden vochtig en druk ze goed dicht.
  • 10 Bak de pakketjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Wijntip: Portugese rode (Dâo) of pinotage uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.