recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bladerdeegpakketjes met zuurkool en rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - bakplaat bekleed met bakpapier
  • - melk (2 eetlepels)
  • - magere rookworst(275gr, 1debeste) (1 )
  • - bladerdeeg (diepvries) (8 plakjes)
  • - appelsap uit een pak (100 ml)
  • - milde paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Ontdooi het bladerdeeg.
  • 2 Fruit de ui in een hapjespan met olijfolie zachtjes glazig.
  • 3 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 4 Bak de zuurkool en paprikapoeder 1 minuut mee.
  • 5 Voeg het appelsap met wat zout en peper toe en smoor de zuurkool 15 minuten op zacht vuur, laat het vocht verdampen.
  • 6 Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
  • 7 Leg 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat en schep de zuurkool erop, laat 1 cm van de rand vrij.
  • 8 Verdeel de plakjes worst over de zuurkool en dek het geheel af met weer een plakje bladerdeeg.
  • 9 Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en druk de pakketjes goed dicht met een vork.
  • 10 Bestrijk de bovenkant met melk en maak er met een appelboor een gaatje in.
  • 11 Bak de pakketjes onder in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.