recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bladerdeegtaartje met nectarine

Nagerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - melk (4 eetlepels)
  • - amandelschaaafsel (25 gram)
  • - suiker (4 eetlepels)
  • - nectarines (4 )
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - bitterkoekjes (100 gram)
  • - bladerdeeg (4 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ontdooien.
  • 3 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 4 Knip de bitterkoekjes in stukjes en meng ze in een kom met een paar eetlepels sinaasappelsap en de sinaasappelrasp.
  • 5 Verdeel dit mengsel over de plakjes deeg.
  • 6 Was de nectarines en halveer ze.
  • 7 Verwijder de pit en snijd de helften elk in vier parten.
  • 8 Leg de parten als een bloem op het koekjesmengsel.
  • 9 Strooi de suiker en het amandelschaafsel erover.
  • 10 Bestrijk de bladerdeegranden met melk.
  • 11 Bak de taartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Serveer de taartjes lauwwarm met een bolletje ijs.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.