recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bleekselderijsoep met Stilton

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - stilton (verkruimeld) (100 gram)
  • - slagroom (100 ml)
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - aardappelen (2 stuks)
  • - ui (1 stuk(s))
  • - boter (25 gram)
  • - bleekselderij (6 stengels)
Bereidingswijze
  • 1 Kan al een dag van tevoren: Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in dunne boogjes. Bewaar het groen voor garnering.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Smelt de boter in een soeppan en bak de ui, bleekselderij en aardappel al omscheppend zachtjes glazig.
  • 5 Schenk de bouillon erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • 6 Meng het geheel met een staafmixer tot een gladde, licht-gebonden soep.
  • 7 Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 8 Vlak voor het serveren: Hak het selderijgroen grof.
  • 9 Warm de soep nog even door en schep de soep in diepe borden.
  • 10 Strooi de Stilton en het selderijgroen in het midden.