recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bleekselderijstamppot met gegrilde worst

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - nootmuskaat
  • - melk (150 ml)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - gekookte worst (500 g)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - ui (1 stuks)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - bleekselderij (1 struik)
  • - kruimige aardappelen (1.5 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de gekookte worst in plakken; Snijd de tomaten in blokken.
  • 2 Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • 3 Snijd de stengels bleekselderij in dunne plakjes.
  • 4 Verhit de margarine in een wok en roerbak de ui, bleekselderij en kerriepoeder 4-6 minuten.
  • 5 Leg de plakken worst op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill in 3-5 minuten mooi bruin.
  • 6 Keer ze halverwege.
  • 7 Stamp de aardappelen fijn en meng ze met de melk, zout, peper en nootmuskaat tot een smeuïge puree.
  • 8 Schep de bleekselderij en tomaat erdoor en warm de stamppot goed door.
  • 9 Serveer met de plakjes worst.
  • 10 Wijntip: Lichte rode wijn, bijvoorbeeld Moulin van Vent of Fleurie.