recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Blini met gepocheerd ei en gerookte zalm

Lunch
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - gerookte zalm (100 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - boter (100 gram)
  • - melk (200 ml)
  • - zelfrijzend bakmeel (100 gram)
  • - eieren (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: handmixer, blender.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Snijd de gerookte zalm in repen.
  • 4 Hak de dille fijn maar houd een paar toefjes apart om te garneren.
  • 5 Splits 2 eieren.
  • 6 Klop in een schone kom één eiwit (het andere eiwit wordt niet gebruikt) met de handmixer zo stijf dat er pieken op staan.
  • 7 Klop in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met wat zout, melk en één eidooier met de handmixer tot een glad beslag.
  • 8 Spatel het stijfgeklopte eiwit er luchtig door.
  • 9 Verwarm de oven voor op 100°c.
  • 10 Verwarm één eetlepel gesmolten boter in een grote koekenpan en schep er op afstand van elkaar vier bergjes beslag in.
  • 11 Laat het beslag uitvloeien tot blini’s van tien cm.
  • 12 Bak de blini's tot ze aan de bovenkant bijna droog zijn.
  • 13 Keer ze met een spatel en bak ook de onderkant lichtbruin.
  • 14 Bak op dezelfde manier nog vier blini’s.
  • 15 Houd de blini warm op een bord in de warme oven.
  • 16 Breng in een hapjespan een laag water van vier cm tegen de kook aan.
  • 17 Voeg wat zout toe.
  • 18 Breek dan één voor één vier eieren boven een kopje en laat ze in het water glijden.
  • 19 Laat het eiwit van de eieren in drie tot vier minuten stollen.
  • 20 De dooiers moeten vloeibaar blijven.
  • 21 Smelt intussen twee derde van de boter zachtjes in een steelpan.
  • 22 Doe een eidooier met een eetlepel citroensap, een eetlepel water en wat zout en peper in de blender.
  • 23 Voeg de warme gesmolten boter toe en meng alles al draaiend op de hoogste stand tot een mooi gebonden romige Hollandaise saus.
  • 24 Leg op elk bord twee blini’s op elkaar met de helft van de zalm en wat dille ertussen.
  • 25 Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken.
  • 26 Leg ze op de blini en schep de Hollandaise saus erover.
  • 27 Garneer met de rest van de gerookte zalm en een toefje dille.
  • 28 Tip: Schenk bij dit gerecht een jonge rode wijn, zoals Duclos Cabernet Sauvignon, of volle rosé, zoals Campo Nuevo Rosé Garanacha.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.