recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bloemkoolcurry met kabeljauw

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - melk (150 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - ui (1 )
  • - milde Indiase currypasta (1.5 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - bloemkool (1 )
  • - tomaten (5 )
  • - lijngevangen kabeljauwfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Fruit de ui en currypasta zachtjes in een hapjespan met tweederde van de olie tot het gaat geuren.
  • 5 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 6 Schep de bloemkool en tomaten erdoor.
  • 7 Voeg wat zout en het water toe.
  • 8 Laat de curry 10 minuten sudderen.
  • 9 Snijd de kabeljauw in blokjes.
  • 10 Bestrooi de kabeljauw met wat zout en leg de blokjes vis tussen de bloemkoolroosjes in de curry.
  • 11 Laat de curry nog 4-6 minuten zachtjes sudderen.
  • 12 Giet de aardappelen af en stamp ze met de rest van de olie en de melk tot een smeuïge puree.
  • 13 Roer de komijn met zout en peper naar smaak erdoor.
  • 14 Serveer de curry met de puree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.