recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bloemkoolkaassouffle met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - geraspte geitenkaas (150 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - havermout (50 gram)
  • - eieren (4 )
  • - bloemkool (500 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Vet een hoge ovenschaal in.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 4 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel de broccoli in een vergiet onder koud water af en laat de roosjes goed uitlekken.
  • 5 Verdeel de bloemkool in rozen en kook ze in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar.
  • 6 Splits intussen de eieren en laat de eiwitten in een schone kom glijden.
  • 7 Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken en pureer de rozen in de keukenmachine.
  • 8 Doe de bloemkoolpuree over in een kom en roer de havermout met de kerriepoeder en geraspte kaas erdoor.
  • 9 Roer ook de dooiers en wat zout en versgemalen peper naar smaak erdoor.
  • 10 Klop de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken blijven staan.
  • 11 Spatel het bloemkoolmengsel luchtig door het eiwit.
  • 12 Schep het mengsel in de ovenschaal en druk de broccoliroosjes erin.
  • 13 Zet de schaal op het rooster een richel onder het midden in de oven en laat de soufflé in 30-40 minuten rijzen en goudbruin worden.
  • 14 Van binnen mag de soufflé nog zacht zijn.
  • 15 Tip: open de ovendeur niet tijdens het bakken, hierdoor kan de soufflé inzakken.