Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkool, het bouillonblokje en 800 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Stap 2 Snijd ondertussen voor de bietenroom de biet in stukjes en doe samen met de tahin, 75 milliliter soya cuisine en de rode wijnazijn in een hoge beker. Pureer met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Stap 3 Voeg de rest van de soya cuisine toe aan de soep en pureer met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een scheutje bietenroom en garneer met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 270 kcal
Eiwit 3 g
Koolhydraten 8 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 3 g