recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Blote billetjes in het gras

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - nootmuskaat
  • - slavinken (4 )
  • - kippenbouillon (0.25 liter)
  • - verse oregano, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - boter (50 gram)
  • - witte bonen (pot) (360 gram)
  • - snijbonen (750 glance)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van twee cm.
  • 2 Haal de snijbonen af en snijd ze in ruitjes van circa drie cm.
  • 3 Spoel in een vergiet de witte bonen onder stromend water af en laat ze uitlekken.
  • 4 Smelt de helft van de boter in een hapjespan en schep de aardappelen, snijbonen en witte bonen erdoor.
  • 5 Voeg de oregano en bouillon toe en smoor alles in twintig minuten zachtjes gaar.
  • 6 Verwarm de overige boter in een koekenpan en bak de slavinken op matig hoog vuur rondom bruin.
  • 7 Voeg wat water toe en smoor de slavinken in nog tien minuten zachtjes gaar.
  • 8 Meng de snijbonen, aardappelen en witte bonen met een houten lepel of stamper tot een grove stamppot.
  • 9 Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  • 10 Serveer de stamppot in diepe borden.
  • 11 Maak een kuiltje in het midden en schep daar wat jus in.
  • 12 Leg de slavinken erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.