recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

BLT sandwich

Lunch
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - donker vloerbrood, ongesneden (0.5 )
  • - boter (25 gram)
  • - bacon (125 gram)
  • - ui (1 )
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - donkere basterdsuiker (0.5 eetlepel)
  • - tomatenketchup (6 eetlepels)
  • - mayonaise (6 eetlepels)
  • - kleine krop ijsbergsla (0.5 )
  • - tomaten (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Snijd het brood in 2 dikke sneden per persoon en rooster deze op de bakplaat onder de hete grill aan beide kanten mooi bruin.
  • 3 Smelt de boter in een koekenpan en bak de plakken bacon knapperig bruin.
  • 4 Leg de bacon op een bord.
  • 5 Bak de ui 2-3 minuten in het bakvet en roer de paprikapoeder en de bruine suiker erdoor.
  • 6 Bak alles nog 1 minuut en roer dan van het vuur af de tomatenketchup erdoor.
  • 7 Snijd de tomaten in plakken Bestrijk de sneden brood met mayonaise.
  • 8 Leg per persoon een sneetje brood elk op een bord en leg de plakken bacon erop.
  • 9 Schep hierop de tomatensaus en verdeel de ijsbergsla en de plakken tomaat erover.
  • 10 Leg de laatste sneden brood er met de mayonaise naar beneden op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.