recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeren aardappelsalade met groene kruiden

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - augurkjes (12 )
  • - paprika’s (2 geroosterde)
  • - rucola (85 g)
  • - eieren (4 stuks)
  • - ham (6 plakjes)
  • - ontbijtspek (6 plakjes)
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - verse peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - vastkokende aardappels (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de vastkokende aardappels; Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes; Hak de verse peterselie fijn; Hak de verse basilicum fijn; Halveer de ontbijtspek; Halveer de ham; Kook de eieren; Snijd de paprika’s in reepjes.
  • 2 Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in weinig water met zout in 5-8 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze in een vergiet goed uitlekken en meng ze dan in een kom met de mayonaise, bosui en verse kruiden.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Bak de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan.
  • 6 Rol de plakjes ham op en snijd de eieren in partjes.
  • 7 Verdeel de rucola over een schaal, schep de aardappelsalade in het midden en leg de partjes ei, plakjes spek, rolletjes ham, paprikareepjes en augurkjes eromheen.
  • 8 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals de Verdicchio dei Castelli di Jesi, of, nog feestelijker, bruisende Spaanse Cava.