recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeren aardappelsalade met groene kruiden

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - augurkjes (12 )
  • - paprika’s (2 geroosterde)
  • - rucola (85 g)
  • - eieren (4 stuks)
  • - ham (6 plakjes)
  • - ontbijtspek (6 plakjes)
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - verse peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - vastkokende aardappels (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de vastkokende aardappels; Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes; Hak de verse peterselie fijn; Hak de verse basilicum fijn; Halveer de ontbijtspek; Halveer de ham; Kook de eieren; Snijd de paprika’s in reepjes.
  • 2 Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in weinig water met zout in 5-8 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze in een vergiet goed uitlekken en meng ze dan in een kom met de mayonaise, bosui en verse kruiden.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Bak de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan.
  • 6 Rol de plakjes ham op en snijd de eieren in partjes.
  • 7 Verdeel de rucola over een schaal, schep de aardappelsalade in het midden en leg de partjes ei, plakjes spek, rolletjes ham, paprikareepjes en augurkjes eromheen.
  • 8 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals de Verdicchio dei Castelli di Jesi, of, nog feestelijker, bruisende Spaanse Cava.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.