recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeren groentesoep

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse bladselderij (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - vleesbouillon (2 liter)
  • - peultjes (150 g)
  • - bloemkool (200 g)
  • - boswortelen (4 stuks)
  • - preien (2 dunne)
  • - magere spekblokjes (100 g)
  • - rundergehakt (200 g)
  • - aardappelen (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met roggebrood.
  • 2 Voorbereiding: Schil de aardappelen; Snijd de preien in ringen; Snijd de boswortelen in plakjes; Halveer de peultjes; Pers de citroen en bewaar het sap; Hak de verse bladselderij fijn.
  • 3 Snijd de aardappelen in blokjes.
  • 4 Kruid het gehakt met zout en peper en vorm het tot kleine balletjes.
  • 5 Bak het spek zachtjes uit in een soeppan.
  • 6 Schep de aardappelblokjes en groenten erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  • 7 Voeg de bouillon en de gehaktballetjes toe en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap en roer de selderij erdoor.
  • 9 Wijntip: Een klein glaasje droge sherry. Koel serveren!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.