recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerencake met rozijnen en advocaat

Nagerecht
4 personen
100 min
Ingrediënten
  • - advocaat (4 eetlepels)
  • - bloem (200 g)
  • - eieren (4 )
  • - witte basterdsuiker (200 g)
  • - zachte boter (200 g)
  • - rozijnen (150 g)
  • - sinaasappels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 2 Rasp de oranje schil van de helft van de schoongeboende sinaasappel.
  • 3 Pers alle sinaasappels uit.
  • 4 Laat de rozijnen met het sap zachtjes pruttelen tot het sap verdampt is.
  • 5 Klop in een kom de boter met de suiker met de handmixer in 10 minuten tot een romige massa.
  • 6 Klop één voor één de eieren erdoor.
  • 7 Voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  • 8 Spatel eerst de bloem erdoor en vervolgens de sinaasappelrasp, rozijnen en advocaat.
  • 9 Doe het beslag over in een ingevette cakevorm.
  • 10 Bak de cake in de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.