recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkool met een Italiaans tintje

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse rookworst (1 )
  • - geroosterde pijnboompitten (50 gram)
  • - zongedroogde tomaatjes (10 )
  • - buffelmozzarella (125 gram)
  • - julienne spekreepjes (200 gram)
  • - olijfolie (25 ml)
  • - stamppot aardappelen (500 gram)
  • - gesneden boerenkool (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Doe de aardappelen in een grote kookpan.
  • 2 Zet ze net niet onder water en leg de boerenkool erop.
  • 3 Doe het deksel op de pan.
  • 4 Breng op een hoog vuur aan de kook, laat dan op half vuur 20 à 25 minuten koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
  • 5 Giet het kookvocht af in een maatbeker.
  • 6 Stamp de aardappelen en boerenkool tot stamppot, voeg de olijfolie en wat kookvocht toe om tot de gewenste dikte te komen.
  • 7 Maak op smaak met zout.
  • 8 Zet de grill van de oven aan.
  • 9 Bak de spekreepjes uit in een koekenpan en giet het vet af.
  • 10 Snijd de tomaatjes in dunne reepjes.
  • 11 Doe de warme stamppot in een vuurvaste schaal en verdeel de mozzarella er over.
  • 12 Laat de kaas gedurende 3 à 5 minuten smelten onder de grill.
  • 13 Bestrooi met de reepjes tomaat, spekjes en pijnboompitjes.
  • 14 Maak de rookworst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de boerenkool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.