recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoollasagne met rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - magere (runder)rookworst (250 g)
  • - tomaten (300 g)
  • - lasagnebladen (8 )
  • - geraspte belegen 30+ kaas (50 g)
  • - halfvolle melk (400 ml)
  • - bloem (40 g)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - panklare boerenkool (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de tomaten in plakjes; Snijd magere (runder)rookworst in plakjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Smoor de boerenkool met 1 eetlepel margarine, de afgemeten hoeveelheid water en zout en peper naar smaak in een afgesloten pan in 15 minuten beetgaar.
  • 4 Verwarm 3 eetlepels margarine, roer de bloem erdoor en roer geleidelijk de melk erbij.
  • 5 Blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
  • 6 Roer de kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Verdeel 0,33 van de boerenkool in een ingevette lasagneschaal met daarop plakjes tomaat, worst en twee lepels saus.
  • 8 Dek af met 3-4 lasagnevellen.
  • 9 Herhaal dit een keer en verdeel de rest van de boerenkool, tomaat en worst erover.
  • 10 Schenk de rest van de saus erover.
  • 11 Bak de lasagne in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.