recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolloempia uit de oven

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - chilisaus
  • - filodeeg (8 vellen)
  • - sojasaus (1 eetlepel)
  • - panklare boerenkool (500 gram)
  • - zonnebloemolie (12 eetlepels)
  • - rode paprika's (2 )
  • - stevige winterpeen (1 )
  • - rode peper (0.5 )
  • - knoflook (3 teentjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 graden en laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.
  • 2 Hak de knoflook grof en de peper fijn.
  • 3 Snijd de peen schuin in lange dunne plakken, snijd de plakken tot dunne lucifers.
  • 4 Snijd de paprika’s in heel dunne reepjes.
  • 5 Verhit een wok op hoog vuur, laat hierin een vierde eetlepels olie heet worden.
  • 6 Wok de knoflook, peper, peen en paprika 3 à 5 minuten tot het mengsel bijna beetgaar is.
  • 7 Doe in een ruime kom.
  • 8 Laat opnieuw een vierde eetlepels olie heet worden en wok de boerenkool circa 10 minuten tot het beetgaar is.
  • 9 Doe bij het groentemengsel en druk een eventueel overschot aan vocht eruit met een grote lepel.
  • 10 Maak op smaak met zout en de sojasaus.
  • 11 Leg twee vellen filodeeg uit en besmeer met een kwastje met olie.
  • 12 Verdeel een kwart van het boerenkoolmengsel over de twee vellen en rol strak op tot loempia’s.
  • 13 Plak het laatste randje vast met een paar druppels water.
  • 14 Herhaal dit zodat je acht loempia’s hebt.
  • 15 Leg ze op een bakplaat met bakpapier met de sluitkant naar beneden.
  • 16 Besmeer nogmaals licht met olie en bak circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • 17 Serveer met de chilisaus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.