recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolpizza met worst

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - belegen kaas (8 plakken)
  • - gelderse rookworst (200 gram)
  • - tante fanny pizzadeeg met potje saus (1 pak)
  • - boerenkool (panklaar, gesneden) (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier.
  • 2 Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op de hete luchtstand op 190°C.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een wok en schep de boerenkool erdoor.
  • 5 Voeg twee tot drie eetlepels water toe en verwarm al omscheppend tot de boerenkool gaat slinken en het vocht verdampt is.
  • 6 Breng op smaak met wat zout en peper.
  • 7 Rol het deeg met het papier uit en trek het deeg van het papier.
  • 8 Vorm het deeg door wat te kneden tot een ronde pizza.
  • 9 Leg de pizza op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het deeg met de tomatensaus.
  • 10 Verdeel de boerenkool over de pizza.
  • 11 Halveer de rookworsten en snijd elk stuk in de lengte in vieren.
  • 12 Leg de stukken worst in een cirkel op het deeg met de plakjes kaas ertussen.
  • 13 Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de pizza in vijftien tot twintig minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.