recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolsoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - paneermeel (2 eetlepels)
  • - rundergehakt (150 gram)
  • - rundvleesbouillon (pot) (340 ml)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - boerenkool (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (groot) (1 )
  • - kruimige aardappelen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: staafmixer.
  • 2 Was de boerenkool.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • 4 Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • 5 Bak de aardappelblokjes, ui en knoflook in een soeppan met olijfolie al omscheppend twee minuten.
  • 6 Voeg de boerenkool en Italiaanse kruiden toe en laat de boerenkool al omscheppend iets slinken.
  • 7 Voeg de bouillon uit de pot toe en schenk er nog twee keer een pot water bij.
  • 8 Breng al roerend aan de kook en kook de soep in acht tot tien minuten zachtjes gaar.
  • 9 Kneed het gehakt in een kom met paneermeel, zout en peper tot een plakkerig mengsel en draai er stuivergrote balletjes van.
  • 10 Pureer de soep met een staafmixer en voeg de gehaktballetjes toe.
  • 11 Laat de soep nog vier tot zes minuten zachtjes koken.
  • 12 Serveer de soep in grote kommen en strooi er geraspte kaas in.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.