recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolstamppot anders met rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - panklare boerenkool (600 g)
  • - kruimige aardappelen (1.5 kg)
  • - rookworst (250 g)
  • - chorizo (150 g)
  • - tomaten (3 )
  • - (balsamico)azijn (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd in stukjes; Snijd de chorizo in stukjes.
  • 2 Doe de boerenkool in een grote pan met een ruime bodem water met zout en leg de aardappelen erop.
  • 3 Kook de boerenkool afgedekt in 25-30 minuten gaar.
  • 4 Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen.
  • 5 Bak de chorizo zachtjes knapperig in een koekenpan.
  • 6 Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 7 Giet de boerenkool af en stamp de kool en aardappelen samen tot een grove puree.
  • 8 Roer het chorizobakvet en de azijn erdoor en voeg zoveel kookvocht toe dat het een smeuïge stamppot wordt.
  • 9 Schep de tomaat en chorizo erdoor.
  • 10 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 11 Serveer met plakjes rookworst.
  • 12 Wijntip: Ronde rode wijn, zoals Alteza d’Oro.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.