recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolstamppot met cashewnoten

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - cashewnoten (150 gram)
  • - azijn (2 eetlepels)
  • - groentebouillon (200 gram)
  • - panklare boerenkool (600 gram)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (1.25 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
  • 3 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook, ui en boerenkool 2-3 minuten op matig hoog vuur.
  • 5 Schenk de bouillon erbij en smoor de boerenkool in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 7 Roer de aardappelen en de azijn door de boerenkool en roer alles tot een smeuïge stamppot.
  • 8 Warm de stamppot nog even goed door en laat een teveel aan vocht verdampen.
  • 9 Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en meng de helft van de noten door de stamppot.
  • 10 Schep de stamppot in diepe borden en strooi de rest van de noten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.