recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolstamppot met cashewnoten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - ongezouten cashewnoten (100 gram)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (2 eetlepels)
  • - wijnazijn (2 eetlepels)
  • - groentebouillon (van tabletten) (200 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - panklare boerenkool (600 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Fruit de ui in een wok met de helft van de margarine glazig.
  • 3 Voeg hand voor hand de boerenkool toe en laat de kool al omscheppend slinken.
  • 4 Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe en smoor de boerenkool afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Stamp de boerenkool en aardappelen met een stamper tot een grove stamppot.
  • 6 Voeg de azijn met wat zout en peper naar smaak toe en warm de stamppot al omscheppend goed door.
  • 7 Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en roer de paprikapoeder, komijn met wat versgemalen peper en zout erdoor.
  • 8 Schep de cashewnoten erdoor en bak ze al omscheppend 2-3 minuten.
  • 9 Schep de stamppot in diepe borden.
  • 10 Maak in het midden een kuiltje en schep de cashewnoten met het bakvet erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.