recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolstamppot met kikkererwten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - uien (2 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - panklare boerenkool (600 gram)
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
  • - kikkererwten (uit blik) (400 gram)
  • - feta (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de uien grof.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een braadpan met olijfolie.
  • 4 Schep de paprikapoeder, komijn en boerenkool erdoor en laat de boerenkool al roerbakkend in 3-4 minuten slinken.
  • 5 Schep de aardappel en kikkererwten met vocht en het water erdoor.
  • 6 Voeg wat zout en peper toe en smoor de boerenkool en aardappel in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Meng alles met stamper tot een grove stamppot.
  • 8 Serveer de boerenkoolstamppot in diepe borden en verkruimel de feta erboven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.