recepten

Zoeken in alle recepten

Boerenkoolstamppot met pecannoten

Boerenkoolstamppot met pecannoten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - ui (1 )
  • - boerenkool (500 gram)
  • - zoete aardappel (1 kilogram)
  • - pecannoten (100 gram)
  • - brie (100 )
  • - water (75 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 3 Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat de blaadjes iets slinken.
  • 4 Schep daarna de blokjes zoete aardappel erdoor en roerbak nog 1-2 minuten.
  • 5 Voeg het water en wat zout toe en smoor alles afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  • 6 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • 7 Stamp de boerenkool en zoete aardappel tot een smeuïge stamppot en schep de pecannoten erdoor.
  • 8 Doe de stamppot over in een lage ovenschaal, leg de plakjes brie erop en schuif de schaal 10 cm onder de hete grill. Laat de brie in 4-6 minuten smelten en iets kleuren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.