recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - piccalilly (150 gram)
  • - gelderse rookworst (375 g, 1 de beste) (1 )
  • - kruimige aardappelen (750 gram)
  • - zoete aardappelen (750 gram)
  • - voordeelzak panklare boerenkool (á 500 gram) (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil en snijd de zoete aardappelen en de kruimige aardappelen in stukken.
  • 2 Breng in een pan een laag van 3 cm water aan de kook.
  • 3 Voeg de boerenkool toe en leg de stukken zoete aardappel en gewone aardappel erop.
  • 4 Laat de boerenkool in 3-4 minuten afgedekt slinken.
  • 5 Schep alles om, voeg wat zout toe en leg de rookworst erop.
  • 6 Kook de boerenkool en aardappelen afgedekt in nog 15 minuten gaar.
  • 7 Houd de rookworst op een bord onder aluminiumfolie warm.
  • 8 Giet de boerenkool af, maar bewaar het vocht.
  • 9 Stamp de boerenkool en aardappelen met een stamper fijn.
  • 10 Roer de helft van de piccalilly erdoor en voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat het een smeuïge stamppot wordt.
  • 11 Serveer in diepe borden met een stuk rookworst erop.
  • 12 Geef de resterende piccalilly erbij.
  • 13 Ook lekker met mosterd, Amsterdamse uien en augurken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.