recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkooltaart met chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - water (2.5 eetlepels)
  • - chorizo (150 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - boerenkool (300 gram)
  • - diepvries bladerdeeg (5 plakjes)
  • - eieren (4 )
  • - room (100 ml)
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - tomaatjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de bladerdeeg ontdooid is.
  • 2 Verwarm de oven op 200 °C.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de helft van de chorizo fijn en bak de stukjes zachtjes uit in een hapjespan met olijfolie.
  • 5 Bak de ui even mee.
  • 6 Schep de boerenkool erdoor en roerbak alles 4-6 minuten, voeg het water toe.
  • 7 Leg de plakjes deeg op elkaar, rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg.
  • 8 Klop in een kom de eieren los met de room en de kaas en schep de boerenkool erdoor.
  • 9 Halveer de tomaten.
  • 10 Schep dit mengsel in de taartvorm en druk de tomaten met de snijkant naar boven erin en verdeel de plakjes chorizo erover.
  • 11 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 35 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.