recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkooltaart

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - geraspte 30+ kaas (75 gram)
  • - tomaten (3 )
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - panklare boerenkool (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Laat de plakjes diepvries deeg voor hartige taart ontdooien.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de tomaten in vier parten.
  • 5 Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en boerenkool 2-3 minuten.
  • 6 Schep de Provençaalse kruiden met het water erdoor en smoor de kool in nog 8 minuten zachtjes beetgaar.
  • 7 Bekleed een lage taartvorm van 26 cm met het deeg.
  • 8 Klop de eieren los met de yoghurt en roer het boerenkoolmengsel erdoor.
  • 9 Verdeel dit mengsel over de taartbodem en druk de partjes tomaten met de velkant naar beneden erin en strooi de kaas erover.
  • 10 Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.