recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenomelet met groentevulling en spekjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bruine bollen (4 )
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - water (50 ml)
  • - eieren (6 )
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - zoetzure zilveruitjes (3 eetlepel(s))
  • - doperwten, diepvries (150 gram)
  • - (biologische) magere spekreepjes (100 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - bospenen (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de uitjes goed uitlekken en hak de peterselie fijn.
  • 2 Schil de bospenen met een dunschiller en snijd ze in plakjes van 0.5 cm dik.
  • 3 Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • 4 Snijd de stukken paprika in blokjes van 0.5 x 0.5 cm.
  • 5 Smelt de helft van de boter in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit.
  • 6 Schep de wortelplakjes, paprikablokjes, doperwten, zilveruitjes en peterselie erdoor.
  • 7 Voeg het water toe.
  • 8 Zet de deksel op de pan en smoor de groenten op zacht vuur in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Breek de eieren 1 voor 1 boven een grote kom en klop ze met een garde tot een egaal gele massa.
  • 10 Roer de geraspte kaas erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • 11 Smelt in een koekenpan op matig hoog vuur de andere boter.
  • 12 Schenk het eimengsel erin en laat het op zacht vuur stollen.
  • 13 Schuif steeds van uit de rand van de pan het al gestolde ei naar het midden en laat het nog vloeibare ei over de panbodem uitvloeien.
  • 14 Ga zo door tot de omelet mooi stevig wordt maar aan de bovenkant nog wel glanst.
  • 15 Schep het groentemengsel op 1 helft van de omelet.
  • 16 Vouw met behulp van een brede spatel de andere kant van de omelet voorzichtig over de groentevulling.
  • 17 Schuif de gevulde omelet voorzichtig op een warme schaal en geef de bruine bollen erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.