recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenomelet met kaas en groene groenten

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - jong belegen boerenkaas (100 g)
  • - eieren (8 )
  • - champignons (250 g)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - boter (50 g)
  • - diepvries tuinerwten (150 g)
  • - broccoli (250 g)
  • - sperziebonen (350 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met frieten en salade.
  • 2 Voorbereiding: Pers de citroen; Snijd de champignons in plakjes; Rasp de jong belegen boerenkaas; Hak de verse bieslook fijn.
  • 3 Smoor de sperziebonen, broccoli en tuinerwtjes met boter, citroensap, de afgemeten hoeveelheid water en wat zout in 8-10 minuten gaar.
  • 4 Bak de champignons in boter op hoog vuur bruin en schep de groenten en bieslook erdoor.
  • 5 Klop de eieren los met 3 eetlepels water, kaas en zout en peper naar smaak.
  • 6 Verhit een beetje boter in een grote koekenpan en laat het eimengsel over de bodem uitvloeien.
  • 7 Haal met een spatel het gestolde ei steeds naar het midden en laat het vloeibare ei weer over de bodem uitvloeien.
  • 8 Verdeel het groentemengsel over de omelet en klap deze dubbel.
  • 9 Wijntip: Frisse witte wijn, bijvoorbeeld Verdicchio dei Castelli di Jesi of Sancerre.