recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeuf Bourguignon

Hoofdgerecht
4 personen
165 min
Ingrediënten
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - provençaalse kruiden (1 eetlepel(s))
  • - bloem (1 eetlepel(s))
  • - vleesbouillon (100 ml)
  • - rode wijn (250 ml)
  • - gerookte spekblokjes (125 gram)
  • - kastanjechampignons (125 gram)
  • - doorregen runderlappen (600 gram)
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snijd de runderlappen in blokken; pel de sjalotjes; hak de knoflook fijn; halveer de chapignons.
  • 2 Kruid het vlees met zout en versgemalen zwarte peper en bak het rondom bruin in een braadpan met hete boter.
  • 3 Bak de sjalotjes even mee.
  • 4 Schep de wortel, knoflook en kruiden erdoor.
  • 5 Strooi de bloem erover, bak nog heel even en schenk dan de fond en wijn erbij.
  • 6 Breng het geheel tegen de kook aan en stoof het vlees op heel zacht vuur in 2-2,5 uur gaar.
  • 7 Bak het spek in een koekenpan knapperig bruin.
  • 8 Schep de champignons door het bakvet en bak ze op hoog vuur bruin.
  • 9 Schep het spek en de champignons vlak voor het serveren door de stoofpot.
  • 10 Garneer eventueel met peterselie.
  • 11 Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.