recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeuf Bourguignon

Hoofdgerecht
4 personen
165 min
Ingrediënten
  • - zoetzure zilveruitjes (2 eetlepels)
  • - champignons (250 gram)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - rode bourgone wijn (350 ml)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - winterwortel (1 )
  • - runderlappen (600 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - spekblokjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de runderlappen in blokjes.
  • 2 Snijd de winterwortel in blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de champignons in vieren.
  • 5 Bak de spekblokjes in een braadpan met de helft van de boter zachtjes uit.
  • 6 Schep de spekjes op een bordje.
  • 7 Kruid de blokjes vlees met zout en peper en bak ze in het bakvet rondom bruin.
  • 8 Schep de wortel en ui erdoor en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 9 Strooi de bloem erover en schenk de wijn en fond langs de rand van de pan bij het vlees.
  • 10 Schep alles goed door elkaar en stoof het vlees in 2-2.5 uur zachtjes gaar.
  • 11 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur bruin.
  • 12 Schep de zilveruitjes erdoor.
  • 13 Roer de champignons en spekjes door de boeuf Bouguignon.
  • 14 Serveer de stoofpot met zelfgebakken knoflookcroutons.