recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeuf Bourguignon

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - runderlappen (600 gram)
  • - spekblokjes (75 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - wortel (200 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - tijmblaadjes (vers) (1 eetlepel)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - rode wijn (250 ml)
  • - sjalotjes (6 )
  • - kastanjechampignons (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de runderlappen op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Snijd de ui in partjes.
  • 3 Snijd de wortel in blokjes.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Pel de sjalotjes en halveer deze.
  • 6 Halveer de kastanjechampignons.
  • 7 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 8 Snijd het vlees in stukken van ongeveer 5 cm en kruid ze met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 9 Bak de spekblokjes zachtjes uit in een ovenvaste braadpan met de helft van de olijfolie.
  • 10 Schep de spekjes op een bord.
  • 11 Bak de stukken vlees in het bakvet rondom bruin.
  • 12 Voeg de ui, wortel en knoflook toe en bak alles 2-3 minuten tot de groente beetgaar is.
  • 13 Strooi de bloem en de tijm erover.
  • 14 Bak alles onder af en toe omscheppen nog 2-3 minuten tot de bloem goudbruin kleurt.
  • 15 Schenk dan de fond en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees.
  • 16 Breng het geheel aan de kook en roer alles nog een keer goed door.
  • 17 Schuif de pan zonder deksel in de oven en laat het vlees in 2,5 uur gaar worden.
  • 18 Roer regelmatig.
  • 19 Bak de sjalotjes in een koekenpan met de rest van de olijfolie op matig hoog vuur in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 20 Schep ze bij de spekjes.
  • 21 Bak de champignons in het bakvet op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar.
  • 22 Schep de sjalotjes en spekjes door de champignons.
  • 23 Schep dit mengsel door de stoofpot met vlees.
  • 24 Serveer de boeuf Bourguignon met (zelfgemaakte) croutons.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.