recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeuf Stroganoff

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - rucola
  • - Crème fraîche (400 ml)
  • - cognac (75 ml)
  • - portobello’s (4 )
  • - boter (25 gram)
  • - biefstukreepjes (600 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - knoflook (1 teen)
  • - pittige paprikapoeder (1 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; snijd de portobello’s in plakken; hak de peterselie fijn.
  • 2 Meng de paprikapoeder met knoflook en olijfolie en schep het vlees erdoor.
  • 3 Bak het vlees in een wok (zonder extra olie) op hoog vuur in 3-4 minuten al omscheppend bruin.
  • 4 Doe het vlees over in een warme kom en strooi er zout en peper over, houd het warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Verhit de boter in dezelfde wok en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin.
  • 6 Schep ze door het vlees en blus het bakvet af met de cognac.
  • 7 Roer de crème fraîche door de jus en verwarm alles al roerende tot een gebonden saus.
  • 8 Leg in het midden van warme borden een pluk rucola en schep hierop een bergje van vlees en paddenstoelen.
  • 9 Schenk de saus erover en strooi er wat paprikapoeder en peterselie over.
  • 10 Lekker met aardappelkroketjes en spruitjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.