recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

BOKKENPOOTJESIJS met chocoladesaus

Nagerecht
2 personen
255 min
Ingrediënten
  • - bokkenpootjes (0.5 pak)
  • - slagroom (125 ml)
  • - pure chocolade (50 gram)
  • - (pers)sinaasappel (1 )
  • - rasp
  • - huishoudfolie
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Rasp de sinaasappel totdat u een eetlepel vol sinaasappelschillen heeft.
  • 2 Breek de bokkenpootjes in stukjes.
  • 3 Klop in een kom 100 ml slagroom stijf en schep de stukjes bokkenpoot er door.
  • 4 Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en schep het slagroommengsel erin.
  • 5 Bedek met folie en zet 3 à 4 uur in de vriezer.
  • 6 Maak de chocoladesaus vlak voordat u het ijs uit de vriezer haalt.
  • 7 Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm ze met de rest van de room in een pannetje met een dikke bodem op zacht vuur.
  • 8 Blijf roeren.
  • 9 Voeg tot slot de sinaasappelschillen toe en houd vier schillen achter.
  • 10 Haal de cakevorm uit de vriezer en keer om.
  • 11 Snijd het ijs in dikke plakken.
  • 12 Leg op elk bord twee plakken ijs en giet de chocoladesaus er over.
  • 13 Versier de ijsplakken met de overgebleven sinaasappelschillen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.