recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bon femme schotel met spruitjes

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - zilveruitjes zoetzuur (24 )
  • - minichampignons (175 gram)
  • - voorgekookte minikriel (450 gram)
  • - gerookte spekreepjes (125 gram)
  • - panklare hotelspruitjes (350 gram)
  • - geschrapte waspeen (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  • 2 Snijd de waspeen in stukjes van 1 cm.
  • 3 Voeg toe aan het water en laat ze circa 5 à 6 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn.
  • 4 Schep ze uit het water en houd apart op een bord (ze garen nog wat door).
  • 5 Doe de spruitjes in dezelfde pan met kokend water en kook ze circa 6 à 8 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • 6 Bak ondertussen de spekjes in een grote hapjespan op hoog vuur circa 4 minuten aan.
  • 7 Verwijder met een lepel het meeste van het vrijgekomen vet.
  • 8 Voeg de kriel en gehalveerde champignons toe aan de spekjes en bak 5 minuten mee op hoog vuur.
  • 9 Voeg de peen en spruitjes toe aan de kriel, samen met de zilveruitjes.
  • 10 Voeg 20 ml water toe en warm het geheel nog 3 minuten goed door.
  • 11 Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 12 Heerlijk bij gebraden kip uit de oven!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.