recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bonbon van zuurkool en cranberry’s

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rauwe ham, flinterdun (200 gram)
  • - gedroogde cranberry's (2 eetlepels)
  • - verse tijm (8 takjes)
  • - zuurkool (400 gram)
  • - pinot gris wijn (100 ml)
  • - sinaasappel (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
  • 2 Doe de rasp, wijn, zuurkool, de helft van de tijm en het sinaasappelsap in een pan.
  • 3 Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken met het deksel erop.
  • 4 Voeg na 15 minuten de cranberry’s toe.
  • 5 Giet de zuurkool af en druk het vocht eruit in een vergiet.
  • 6 Laat circa 20 minuten afkoelen, verwijder dan de tijm en eventueel de sinaasappelschil.
  • 7 Maak acht vierkanten van plastic folie van circa 30 cm.
  • 8 Leg er telkens twee op elkaar en bekleed hiermee vier koffiekopjes.
  • 9 Bekleed dakpansgewijs met de ham, laat wat ham over de rand hangen.
  • 10 Verdeel de zuurkool over de kopjes en vouw de ham terug, druk voorzichtig aan.
  • 11 Vouw de vier punten folie bij elkaar, zorg dat er geen lucht tussen zit.
  • 12 Draai alle vier stevig aan zodat de bonbon een ronde vorm krijgt.
  • 13 Knip de folie af bij de sluiting en verwijder.
  • 14 Zet de bonbon op het bord met de sluiting beneden en garneer met de rest van de tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.