recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bossche bollen

Bijgerecht
8 personen
70 min
Ingrediënten
  • - boter in blokjes (75 gram)
  • - bloem (100 gram)
  • - eieren (gemiddeld groot) (3 )
  • - slagroom (500 ml)
  • - suiker (3 eetlepels)
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - slagroomversteviger (1 zakje)
  • - pure chocolade, in stukjes (200 gram)
  • - water (175 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Breng in een pan met een dikke bodem het water met de boter en een snuf zout aan de kook en laat de boter smelten.
  • 3 Voeg dan de bloem in één keer toe en verwarm al roerend tot het deeg van de panbodem loslaat.
  • 4 Laat het bloemmengsel iets afkoelen.
  • 5 Roer de eieren één voor één door het deeg.
  • 6 Roer tot de eieren volledig door het deeg zijn opgenomen.
  • 7 Voeg pas dan het volgende ei toe.
  • 8 Blijf roeren tot het deeg stevig en glanzend is.
  • 9 Schep met een natte lepel per persoon een bergje deeg op de bakplaat.
  • 10 Houd vijf cm tussenruimte.
  • 11 Bak de soezen in het midden van de oven in maximaal een half uur gaar.
  • 12 Houd de ovendeur dicht.
  • 13 Neem de bakplaat uit de oven.
  • 14 Pak de hete soezen met een pannenlap voorzichtig op en maak met een puntig mesje een gat van een cm in de bodem.
  • 15 Laat de soezen op hun kop op de bakplaat in de uitgeschakelde oven nog vijf minuten drogen.
  • 16 Laat ze daarna op een taartrooster afkoelen.
  • 17 Klop in een kom driekwart slagroom met de suiker, vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
  • 18 Schep de room in de spuitzak.
  • 19 Spuit de soezen via het gat in de bodem vol slagroom en zet ze op een plank.
  • 20 Laat in een steelpan met een dikke bodem de stukjes chocolade met de resterende slagroom al roerend op heel zacht vuur smelten.
  • 21 Neem de pan van het vuur als de chocolade bijna gesmolten is en blijf door roeren.
  • 22 Bestrijk de soezen rondom met het chocoladeglazuur en laat dit op kamertemperatuur hard worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.