recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bosuitjessoep met fijne lentegroenten

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (3 el)
  • - bosworteltjes (2 stuks)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - peultjes (50 g)
  • - slagroom (125 ml)
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - aardappelen (2 stuks)
  • - bosuitjes (6 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met focaccia.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitjes in ringetjes; Snijd de aardappelen in blokjes; Snijd de peultjes in vieren; Snijd de gele paprika in blokjes; Snijd de bosworteltjes in dunne plakjes; Hak de verse basilicum fijn.
  • 3 Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en aardappel zachtjes 1-2 minuten.
  • 4 Voeg de bouillon toe en kook de aardappelblokjes in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi glad gebonden soep.
  • 6 Meng de slagroom erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Voeg de groente toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • 8 Schep de soep in diepe borden en strooi de kruiden erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.