recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bosvruchtensaus

Fusion
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - verse bramen (1 bakje)
  • - bosvruchtenjam (2 eetlepels)
  • - boter (50 g)
  • - tijm (2 takjes)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - rode port (100 ml)
  • - vleesfond (pot) (400 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de sinaasappel en bewaar het sap; Snipper de sjalotje.
  • 2 Kook de fond met port, sinaasappelsap, sjalot en tijm op hoog vuur tot de helft in, zeef het vocht.
  • 3 Roer de jam en het ingekookte vocht door het bakvet en laat de jus even bruisend koken.
  • 4 Klop van het vuur af de boter in klontjes door de jus.
  • 5 Schep de saus over het vlees en garneer met bramen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.