recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bosvruchtensaus

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - verse bramen (1 bakje)
  • - bosvruchtenjam (2 eetlepels)
  • - boter (75 g)
  • - hazenrugfilets (4 )
  • - tijm (2 takjes)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - rode port (100 ml)
  • - vleesfond (400 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en rodekool.
  • 2 Voorbereiding: Pers de sinaasappel en bewaar het sap; Snipper de sjalotje.
  • 3 Kook de fond met port, sinaasappelsap, sjalot en tijm op hoog vuur tot de helft in, zeef het vocht.
  • 4 Wrijf het vlees in met zout en peper en bak de filets in een koekenpan in 0,33 van de boter op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  • 5 Houd ze warm in een oven van 100 °C.
  • 6 Roer de jam en het ingekookte vocht door het bakvet en laat de jus even bruisend koken.
  • 7 Klop van het vuur af de rest van de boter in klontjes door de jus.
  • 8 Snijd de hazenrugfilets schuin in plakken en leg ze dakpansgewijs op warme borden.
  • 9 Schep de saus erover en garneer met bramen.
  • 10 Wijntip: Rijke, krachtige rode wijn, zoals Carménère uit Chili of Cabernet Sauvignon uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.