recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boterkoek

Bijgerecht
12 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bloem (240 gram)
  • - witte basterdsuiker (160 gram)
  • - koude harde roomboter (200 gram)
  • - losgeklopt ei (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: (boterkoek) vorm doorsnede 22-23 cm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Snijd de roomboter in stukjes.
  • 4 Meng de bloem, basterdsuiker en een snufje zout in een beslagkom door elkaar en schep de stukjes boter erdoor.
  • 5 Kneed alles met een koele hand tot een samenhangende deegbal.
  • 6 Druk het deeg uit in een ingevette lage (boterkoek)vorm (doorsnede 22-23 cm) en strijk de bovenkant met de bolle kant van een lepel glad.
  • 7 Bestrijk het deeg dun met ei en trek met de steel van de lepel een ruitpatroon in het deeg.
  • 8 Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de boterkoek in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Laat de boterkoek in de vorm afkoelen en snijd de koek in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.