recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bouillabaisse met venkel en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gekoelde vissoep (2 potten)
  • - citroensap
  • - gekookte mosselen (125 g)
  • - cocktailgarnalen (125 g)
  • - kabeljauwfilet (250 g)
  • - zalmfilet (250 g)
  • - pomedori tomaten (6 stuks)
  • - olijfolie extra vierge met citroenaroma (2 eetlepels)
  • - venkel (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met geraspte gruyère, stokbrood en knoflookmayonaise.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de venkel in dunne plakjes; Halveer de pomedori tomaten; Snijd de zalmfilet in stukken; Snijd de kabeljauwfilet in stukken.
  • 3 Bestrijk de venkelpartjes met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan bruin en gaar.
  • 4 Rooster de tomaten ook mooi bruin.
  • 5 Verhit de olijfolie in een hapjespan en leg de stukken vis met de garnalen en mosselen erin.
  • 6 Strooi er zout en peper over, sprenkel er wat citroensap over en smoor ze in 3-4 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Verwarm de vissoep volgens de aanwijzingen.
  • 8 Schep de vissoep in grote diepe (pasta)borden en leg de stukken vis met de garnalen, mosselen en venkel en tomaat erin.
  • 9 Wijntip: Stevige witte wijn, bijvoorbeeld Muscadet of Chenin Blanc, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.