recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bouillon met paddestoelen

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rauwe ham (4 plakken)
  • - runderbouillon (zonder vlees) (1 pot)
  • - medium dry sherry (150 ml)
  • - verse provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - cantharellen (100 g)
  • - shii-take (100 g)
  • - oesterzwammen (150 g)
  • - kastanjechampignons (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de verse Provençaalse kruiden fijn.
  • 2 Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • 3 Bak de paddestoelen in een soeppan met de olie 2-3 minuten op matig hoog vuur.
  • 4 Voeg de kruiden en sherry toe en laat dit 2-3 minuten zachtjes sudderen.
  • 5 Vul de bouillon met water aan tot 1 liter (4 personen) en schenk dit bij de paddestoelen.
  • 6 Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Bak de plakken ham knapperig bruin in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  • 9 Serveer de bouillon met paddestoelen in diepe borden en leg een plak ham op de bouillon.
  • 10 Wijntip: Droge sherry (fino of manzanilla), koel geschonken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.