recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bouillon van rode paprika met ricottaballetjes en pastinaaksterretjes

Voorgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zout (3 tl)
  • - water (800 ml)
  • - pastinaak (1 )
  • - bladpeterselie (2 el)
  • - parmezaanse kaas (100 gram)
  • - eidooier (1 )
  • - ricotta (250 gram)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - tijmtakjes (2 )
  • - rode puntpaprika's (2 )
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 el)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.
  • 2 Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en paprika zachtjes 1-2 minuten tot ze iets zacht worden.
  • 3 Voeg de tijm toe, schenk de wijn erbij en laat 1 minuut sudderen. Schenk het water erbij en roer er het zout en wat versgemalen zwarte peper door.
  • 4 Laat de bouillon 30 minuten heel zachtjes trekken.
  • 5 Maak intussen de ricottaballetjes: Meng in een kom de ricotta met de eidooier, geraspte Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie en bloem tot een stevig mengsel en vorm hier met vochtige handen kleine balletjes van.
  • 6 Kook de balletjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten gaar, ze komen dan vanzelf bovendrijven. Laat de balletjes in een vergiet goed uitlekken.
  • 7 Snijd de geschilde pastinaak in plakjes van 3 mm dik en steek met een uitsteekvorm mooie sterretjes uit de plakjes.
  • 8 Kook de pastinaaksterretjes in een steelpan met kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  • 9 Zeef de bouillon boven een andere pan.
  • 10 Bewaar de bouillon, ricottaballetjes en pastinaaksterretjes afgedekt op een koele plaats, niet in de koelkast.
  • 11 Verwarm de bouillon opnieuw tot het kookpunt en voeg zo nodig wat zout naar smaak toe.
  • 12 Verdeel de ricottaballetjes en de pastinaaksterretjes over voorverwarmde diepe borden en schenk de gloeiendhete bouillon erover.
  • 13 Leg in het midden een plukje kruiden, zoals bladpeterselie, basilicumblaadjes en grof geknipte bieslook.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.