recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bowl of red chili

Hoofdgerecht
8 personen
150 min
Ingrediënten
  • - bier (30 cl)
  • - tomatenblokjes in tomatensap (400 g) (1 blik)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - rode peper (1 )
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - chilipoeder (1.5 theelepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - runderlappen (1 kilo)
  • - neutrale olie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: braadpan.
  • 2 Zorg dat de runderlappen en het bier op kamertemperatuur zijn.
  • 3 Snijd de runderlappen in blokjes van twee cm.
  • 4 Snijd de ui grof.
  • 5 Hak de knoflook fijn.
  • 6 Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn.
  • 7 Hak de oregano fijn.
  • 8 Verwarm de olie in een braadpan.
  • 9 en bak de blokjes vlees in gedeelten rondom bruin.
  • 10 Schep het gebakken vlees op een bord en bak de volgende portie.
  • 11 Fruit daarna de ui in het resterende bakvet in vijf minuten zachtjes glazig.
  • 12 Schep het vlees met vocht door de ui.
  • 13 Voeg ook knoflook, chilipoeder, komijn, rode peper, oregano, tomatenblokjes met sap, bier, een tot twee theelepels zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 14 Roer alles goed door elkaar en breng het tegen de kook aan.
  • 15 Laat de chili zonder deksel anderhalf tot twee uur heel zachtjes sudderen tot het vlees echt zacht is, maar niet uit elkaar valt.
  • 16 Voeg als het te droog wordt een scheut water toe, het gerecht moet smeuïg blijven.
  • 17 Breng de chili zo nodig op smaak met zout, peper en een beetje bruine suiker.
  • 18 Serveer in wijde kommen met wat oregano erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.