recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Braadworsten met koolraap in kruidige saus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - ontbijtkoek (2 plakjes)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (250 ml)
  • - koolraap (600 gram)
  • - ui (1 )
  • - runderbraadworsten (4 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Snijd de ui in stukjes.
  • 4 Verhit tweederde margarine in een grote hapjespan en bak de braadworsten rondom bruin.
  • 5 Schep de ui en koolraap door het bakvet en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 6 Schenk de bouillon erbij en laat alles nog 10 minuten sudderen tot de koolraap gaar is.
  • 7 Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • 8 Roer de blokjes ontbijtkoek door het vocht en laat het vocht binden tot een saus.
  • 9 Voeg wat zout en peper toe.
  • 10 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk, een derde van de margarine en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 11 Schep de puree op borden en leg de braadworsten met koolraap in saus ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.